ΔΡΑΣΗ Α'

Κεντρικό Συνέδριο Εφαρμοσμένης Καινοτομίας

Τις δύο ημέρες που θα διαρκέσει το 2nd Hellenic Innovation Forum, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία σειρά από ομιλίες και παρουσιάσεις.

Αξίζει να τονιστεί το 2nd Hellenic Innovation Forum δεν απευθύνεται μόνο σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) αλλά σε κάθε μεγέθους επιχείρηση που παράγει καινοτομία και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.

Ενότητες

Ημέρα 1η - Τρίτη 19 Ιουνίου

Ανοίγοντας τον φάκελο της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας

Κατά την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, οι παρουσιάσεις θα έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα θέματα που απασχολούν μία καινοτόμα και εξωστρεφή επιχείρηση σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης της.
Αυτό σημαίνει ότι οι παρουσιάσεις θα αφορούν θέματα που απασχολούν μία ομάδα ή μία επιχείρηση που βρίσκεται σε διαφορετικά στάδια, όπως είναι:

 1. Το στάδιο της ιδέας πριν την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης
 2. Το στάδιο που δημιουργείται μία νέα εταιρεία
 3. Το στάδιο όπου η εταιρεία έχει δημιουργηθεί, έχει ξεκινήσει και τις πρώτες πωλήσεις αλλά πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα
 4. Το στάδιο όπου η εταιρεία παρουσιάζει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και αρχίζει να μεγαλώνει τόσο σε αριθμό εργαζομένων όσο και σε χώρες δραστηριοποίησης
 5. Το στάδιο όπου η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε έναν πολυεθνικό όμιλο και καλείται να διατηρήσει τη θέση και τα μερίδια της στην παγκόσμια αγορά

Ο στόχος των παρουσιάσεων είναι να δείξουν στους συμμετέχοντες ότι η επιχειρηματικότητα είναι ένα μεγάλο ταξίδι με πολυάριθμες αναταράξεις αλλά και πολλές στιγμές χαράς και δημιουργίας.
Γι’ αυτό το λόγο και η λίστα των ομιλητών θα περιλαμβάνει ορισμένα εκ των κορυφαίων στελεχών καινοτόμων επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ημέρα 2η - Τετάρτη 20 Ιουνίου

Δικτύωση – χρηματοδότηση

Η δεύτερη ημέρα είναι επικεντρωμένη στη δικτύωση μεταξύ των επιχειρήσεων αλλά και των επενδυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν παρουσιάσεις από μία σειρά καινοτόμων επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Στο κοινό θα βρίσκονται ενδιαφερόμενοι επενδυτές (funds, angel investors, θεσμικοί επενδυτές κ.ά) που θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις αλλά και να συζητήσουν με τις επιχειρήσεις που θα βρίσκονται στο 2nd Hellenic Innovation Forum.

Η συγκεκριμένη ενότητα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεδομένου ότι για πρώτη φορά ελληνικά startups θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους ενώπιον του συνόλου της ελληνικής επενδυτικής κοινότητας. Παράλληλα, στο κοινό αναμένεται να βρεθούν και αρκετοί επενδυτές από το εξωτερικό, ιδίως από την Ολλανδία, η οποία θεωρείται από τις χώρες όπου το startup οικοσύστημα είναι σε αρκετά προχωρημένο στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης, οι συμμετέχουσες εταιρείες πρόκειται να ομαδοποιηθούν σε 3 επιμέρους «κατηγορίες» με τις παρουσιάσεις να γίνονται σε ξεχωριστές αίθουσες.

ΔΡΑΣΗ Β'

Εταιρικές Παρουσιάσεις Καινοτομίας

Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών, παράλληλα με τις εργασίες των κεντρικών συνεδρίων, σε παρακείμενες αίθουσες θα λαμβάνουν χώρα, ανά μία ώρα, παρουσιάσεις που θα γίνονται από εταιρείες σε σχέση με καινοτομικά προϊόντα ή υπηρεσίες που διαθέτουν. Θα λάβουν χώρα έξι παρουσιάσεις ανά αίθουσα, ανά ημέρα, οι οποίες θα απευθύνονται σε επαγγελματικό κοινό που θα έχει προσκληθεί από τις ίδιες τις εταιρείες καινοτομίας.

ΔΡΑΣΗ Γ'

Έκθεση καινοτόμων ιδεών, υπηρεσιών και προϊόντων

Στο ειδικά διαρρυθμισμένο ανοικτό χώρο μεταξύ των αιθουσών του συνεδρίου, θα υπάρχουν περίπτερα, διαφόρων διαστάσεων (4×3, 3×2, 2×2), μεταξύ των οποίων θα περιηγούνται οι επισκέπτες.

Ο χώρος αυτός θα λειτουργεί ως έκθεση καινοτομικών ιδεών, δράσεων, προϊόντων και υπηρεσιών.

Τιμώμενη χώρα

Oλλανδία

Στο 2nd Hellenic Innovation Forum τιμώμενη χώρα θα είναι η Ολλανδία, η οποία τα τελευταία χρόνια αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά το πως μπορεί ένα κράτος να ενισχύσει τις εγχώριες καινοτόμες προσπάθειες αλλά και να προσελκύσει startups και ταλαντούχους ανθρώπους από ολόκληρη την Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρηματίες, άνθρωποι από το οικοσύστημα της καινοτομίας και των startups που έχει δημιουργηθεί στην Ολλανδία αλλά και επενδυτές θα βρεθούν στο 2nd Hellenic Innovation Forum προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους που θα βοηθήσουν τους Έλληνες συναδέλφους τους να κάνουν το επόμενο βήμα.

Σε ποιους απευθύνεται

Στο 2nd Hellenic Innovation Forum αναμένεται να συμμετάσχουν:

 • Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της καινοτομίας
 • Εταιρείες από το χώρο των startups
 • Στελέχη επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν καινοτόμες ιδέες, λύσεις και προϊόντα
 • Στελέχη φορέων που κινούνται γύρω από το χώρο της καινοτομίας
 • Εκπρόσωποι επενδυτικών funds από την Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Στελέχη hedge funds από την Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Angel Investors από την Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Στελέχη επιχειρήσεων και επενδυτικών funds από την Ολλανδία
 • Στελέχη από το χώρο των ερευνητικών ιδρυμάτων και των πανεπιστημίων
 • Φοιτητές που ασχολούνται με το χώρο της έρευνας και της καινοτομίας

 

Λόγοι συμμετοχής

Αν είστε μία επιχείρηση που καινοτομεί ή απλά μία επιχείρηση που θέλει να αξιοποιήσει τις ελληνικές καινοτομίες, το 2nd Hellenic Innovation Forum είναι η εκδήλωση που πρέπει να παρακολουθήσετε.

Το 2nd Hellenic Innovation Forum είναι μία διήμερη εκδήλωση που θα σας δώσει τη δυνατότητα αφενός να προβάλλετε τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας και αφετέρου να έρθετε σε επαφή με πολλές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στην αιχμή της καινοτομίας.

 

Σε τι διαφοροποιείται

Το 2nd Hellenic Innovation Forum έχει ως στόχο να αποτελέσει την ετήσια εκδήλωση για το χώρο της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Μία σημαντική διαφοροποίηση έγκειται στο περιεχόμενο, το οποίο έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες που παρατηρούνται ότι υπάρχουν μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες κινούνται στον ευρύτερο χώρο της καινοτομίας.

Επιπλέον, θα υπάρχουν παράλληλες παρουσιάσεις από καινοτόμες εταιρείες και οργανισμούς προς επαγγελματικό κοινό, ενώ θα λειτουργεί και μεγάλη έκθεση καινοτομίας στον ανοικτό χώρο μεταξύ των αιθουσών του πολυσυνεδρίου.

Η δικτύωση είναι επίσης μία άλλη σημαντική διαφοροποίηση δεδομένου ότι στο πλαίσιο 2nd Hellenic Innovation Forum, όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές από την Ελλάδα της καινοτομίας θα έχουν τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, έχοντας και την ευκαιρία να ξεκινήσουν συνεργασίες.