Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης

Διευθυντής Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Δικτύων και Περιφερειακής Πολιτικής, ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών

Ο Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης είναι σήμερα Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Δικτύων και Περιφερειακής Πολιτικής στον ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών. Στο χαρτοφυλάκιό του, περιλαμβάνονται τα κρίσιμα θέματα της βιομηχανικής πολιτικής, των αναπτυξιακών στρατηγικών, των επενδύσεων, της καινοτομίας, της ψηφιακής οικονομίας, της εξωστρέφειας, της περιφερειακής ανάπτυξης, των υποδομών και του διασυνοριακού εμπορίου.

Στο παρελθόν, διετέλεσε Ανώτερος Διευθυντής (Senior Manager) στην PricewaterhouseCoopers, έχοντας την ευθύνη των υπηρεσιών Strategy & Operations, καθώς και του κλάδου Government & Public Sector. Διηύθυνε σειρά σημαντικών έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, στις τηλεπικοινωνίες, στην κεντρική και την ευρύτερη δημόσια διοίκηση.

Επίσης, διδάσκει στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Στο παρελθόν, δίδαξε στο τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων για τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Διαθέτει σημαντικό επιστημονικό έργο, με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια, σε θέματα που αφορούν στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

Ο Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης είναι Διδάκτωρ (Ph.D.) τεχνητής νοημοσύνης του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heriot-Watt, Edinburgh, Βρετανία, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc.) στην τεχνητή νοημοσύνη από το Bristol University, Βρετανία και πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.