Δρ Χρήστος Γιάνναρος

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και Συνεργάτης του meteo.gr, Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο Χρήστος Γιάνναρος είναι Διδάκτωρ Φυσικής Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σημαντικό μέρος της διδακτορικής του διατριβής πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), σε συνεργασία με το τμήμα Earth and Atmospheric Sciences του Georgia Institute of Technology (Ατλάντα), ενώ έχει συνεργαστεί ακόμη ως Επισκέπτης Ερευνητής (Visiting Scholar) με το German Aerospace Center (DLR) του Institute of Atmospheric Physics στην Γερμανία (Μόναχο). Από το 2011 έως το 2018 αποτέλεσε μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ. Από το 2019 εργάζεται ως Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και Συνεργάτης του meteo.gr στο Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η κύρια απασχόλησή του αφορά στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, επιχειρησιακή λειτουργία και συνεχή αξιολόγηση συστημάτων αριθμητικής προσομοίωσης της ατμόσφαιρας, με σκοπό την υποστήριξη εφαρμογών πρόγνωσης του καιρού και προειδοποίησης φυσικών καταστροφών που συνδέονται με έντοκα καιρικά φαινόμενα (π.χ., πλημμύρες).

Στον ιδιωτικό τομέα έχει συνεργαστεί με την Draxis – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος Α.Ε., ενώ το 2015 συμμετείχε στο επιχειρηματικό σχήμα «Easy Weather», το οποίο υποστηρίχθηκε από τη Δομή Στήριξης Νέας Επιχειρηματικότητας «EkinisiLAB» της Στέγης της Ελληνικής Βιομηχανίας (ΣΕΒ).