Καϊλή Εύα

Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (ΠΑΣΟΚ / Ελιά) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Πρόεδρος, D-NAT, Πρόεδρος, STOA, Μέλος, ITRE, TAX2, Αναπληρωτής στην ομάδα ECON, EMPL, SEDE, D-RU, D-ΗΠΑ

Η Εύα Καϊλή είναι βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου εκλέχθηκε το 2014.

Υπό την ιδιότητά της ως Πρόεδρος του οργάνου αξιολόγησης των επιστημονικών και τεχνολογικών επιλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (STOA), εργάζεται εντατικά για την προώθηση της καινοτομίας ως κινητήριας δύναμης για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής ενιαίας ψηφιακής αγοράς. Έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα στους τομείς της τεχνολογίας blockchain, m / eHealth, μεγάλα δεδομένα, fintech και cybersecurity.

Από την εκλογή της, έχει επίσης ασκήσει μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα της φορολογίας, καθώς είναι η εισηγήτρια της ετήσιας έκθεσης φορολογίας της αρμόδιας Επιτροπής ECON. Ως μέλος της επιτροπής ECON, εστιάζει στην οικονομική ολοκλήρωση της ΕΕ και στη διαχείριση της χρηματοπιστωτικής κρίσης στην Ευρωζώνη.

Πριν από τη θέση της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκλέχθηκε δύο φορές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο (όπου υπηρέτησε μεταξύ 2007-2012), με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ).

Έλαβε το πτυχίο της ως Αρχιτέκτων μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2008, έλαβε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Είναι τώρα υποψήφια Διδάκτωρ στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα Βασικών Αρχών Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2012.